26 January

Предстоящо строителство сграда

Комплекс "Светлина", ж.к. "Възраждане", гр. Варна


 


Комплексът е с общо РЗП (подземно, полуподземно и надземно) 54 855.63 кв.м. и е разделен на седем жилищни секции (А, Б, В ,Г, Д, Е, Ж) с 10 входа, обозначени от 1 до 10, обединени с общ подземен гараж на две нива и търговски център, разположен на кота ±0.00. и три секции „Л“, „К“ и „И“ обхващащи двете нива на подземен гараж, рампи за подход към тях, над които е организирано вътрешното дворно пространство. Архитектурния образ е разчупен, с множество балкони, наблегнато е на възможността за използваеми покривни тераси, а на приземните нива за пряко излизане в обособени дворове на терена. Общо ще са построени 307 бр. апартаменти от които 124 бр. - двустайни, 180 бр. - тристайни, 2 бр. - ателиета и 1 четиристаен апартамент, както и общо 375 бр. паркоместа за автомобили и 291 бр. паркоместа за велосипеди в подземен паркинг на две нива. Осигурени са гаражни клетки и паркоместа за инвалиди. Изграждането на комплекса ще бъде извършено на 6 етапа. 


Конструктивно решение и материали


Сградата е със стоманобетонова конструкция. Светлите височини на жилищата са 260 см. и 320 см. за търговски обекти. Светлите височини на гаражите са съответно 270 см., 325 см. и 370 см. Външните стени са от 25см тухли и топлоизолация. Външните стени на фасадите са със силикатна мазилка. На места фасадите са изпълнени като вентилируеми, изпълнени по фирмен детайл със завършващ слой от еталбонд. Местата предвидени за външните тела на климатиците са покрити с еталбонд или HPL плоскости. Дограмата е PVC с двоен стъклопакет. Магазините са с единично стъкло. Парапетите са стъклени (триплексно стъкло) и метални , ажурни по детайл. Подът на балконите и лоджиите е с настилка от гранитогрес за външни условия. Вътрешните преградни стени са тухлени. По стълбищата, фоайетата и коридорите е предвидена настилка от гранит. Достъпът за инвалиди за целият обект е изцяло съобразен с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания. Във всеки вход е предвиден апартамент отговарящ на изискванията за инвалиди съгласно наредбата.


Паркоустрояване


Основният фактор, определящ спецификата на парковото решение, са големината на имота, разположението на жилищните секции в него и необходимостта за пешеходна връзка с прилежащия булевард и обслужващи улици. Осигуряване на плавен преход от интериорното пространство към екстериорното и същевременно създаване на приятна и спокойна среда за почивка. Композицията на дворното пространство е дефинирана и съобразена с функционалните взаимовръзки между отделните елементи на комплекса и връзката му с прилежащата инфраструктура. Характерна особеност за парковата среда е разположението на алеите и повдигнатите чрез подпорни стени зелени площи, придаващи допълнителна динамика на композиционното решение. Предвидената растителност е подбрана, така че да отговаря на условията на средата. Използваните видове са предимно сенкоиздържливи и невзискателни с различни багри и текстури.


Такса поддръжка и управление в жилищен комплекс „Светлина“


Месечната такса за поддръжка и управление се изчислява, както следва:


За апартаменти и търговски обекти: по 0.65 лв./кв.м. от общата площ;


За паркоместа и гаражи: по 0.65 лв./кв.м. от чистата площ;


 


ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ КОМПЛЕКС „СВЕТЛИНА“


Функционални разпределения на апартаментите


Просторни и светли помещения


Гледка към зелени площи и отлично поддържан вътрешен двор


ТЕЦ – Отопление и топла вода ( индивидуални водомери и топломери), като инсталацията ще бъде изградена до точка ( без монтаж на уреди/радиатори)


Резервна индивидуална инсталация за топла вода от бойлер


Инсталация за климатици


Сигурност и комфорт


Отлично местоположение


В близост до детски градини, училища, търговски център, хипермаркети , парк и др.


Богато озеленяване


За семейства с деца – напълно обезопасена, красива и функционална среда


Специално проектирани жилища за хора в неравностойно положение.

Актуални новини

26 January

Предстоящо строителство сграда

Комплекс "Светлина", ж.к. "Възраждане", гр. Варна   Комплексът е с общо РЗП (подземно, полуподземно и...

02 December

Жилищна сграда Париж

Жилищна сграда "Париж", ул. Преслав №57 и ул. Панагюрище №1

02 December

Нова бизнес сграда на ул. Преслав № 36, гр. Варна

I награда ЗЛАТЕН ОТВЕС 2020

02 December

Напълно възстановенa жилищнa сградa, арх. паметник в центъра на Варна, ул. Воден №7.

Напълно реставрирана и преустроена жилищна сграда - архитектурен паметник на ул. Воден №7 със само 5...

Валути

USD - 1.78419
GBP - 2.65973
EUR - 1.95583

Времето

София - 28 °
Варна - 29 °
Бургас - 30 °
Русе - 32 °